İYİ Parti lideri Dervişoğlu’ndan AKM’deki saldırgana ilişkin açıklama

“`html

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Halk TV’de Gündemi Değerlendirdi

İYİ Parti’nin lideri Müsavat Dervişoğlu, Halk TV’de İsmail Küçükkaya’nın programına katıldı. Bu yayında, ülke gündemindeki önemli olayları değerlendirdi ve son günlerin en çok tartışılan konularından birine dair görüşlerini paylaştı. Dervişoğlu, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e yapılan fiziksel saldırı hakkında şu ifadeleri kullandı:

“Bu konuyu sadece siyasi bir açıdan değerlendiremeyiz. Ülkemiz için üzerinde durulması gereken hayati bir meseledir. Türk siyasetinde bir saldırıya maruz kalmış durumdayız. Geçmişte yaşanan bu tür saldırılar ve tehditler yeni değil; mevcut tehditlerin bir yansımasıdır. Bu durumu şiddetle kınıyorum. Sadece muhalefet partisi temsilcisi olarak değil, iktidar da kınama ile yetinmemelidir. Bu tür olayların önlenebilmesi için gerekli tedbirlerin alınması gerektiği aşikardır. Mülki idare, kolluk kuvvetleri ve yargı bu durumlarda görev almalı; zira bu tehditler cezasız kalmamalıdır.”

Dervişoğlu, Kılıçdaroğlu’na yönelik düzenlenen saldırının ardından kamuoyunun tepkisini dile getirirken, “Daha önce ‘inekhırsızı’ ifadeleriyle alay edilen Kılıçdaroğlu’na yönelik eylemlerin yadırganacak boyutlara ulaştığını gördük. Bugün de bir evlat katilinden bahsediyoruz. Bu tarz eylemler, belirli kişilerin seçilerek kullanılmasından kaynaklanıyor. Dolayısıyla bu kişilerin geçmişlerine bakıldığında, cezasızliğin neden olduğu bir durumla karşı karşıya kalıyoruz. Bu saldırılar siyasete ve demokrasimize yöneltilmektedir; fakat çok hafif bir adli süreçten geçiyorlar.” dedi.

“SÜREÇ MUTLAKA ARAŞTIRILMALI”

Dervişoğlu, “Biz de tehditler alıyoruz” diyerek sözlerine devam etti:

“Bazen bizler de saldırıya uğrama riskiyle karşı karşıya kalıyoruz. Bu durum bizi yolumuzdan alıkoymaz ancak siyaset doğru mesajlar vermelidir. Eğer bir genel başkan tehdit ediliyorsa, bu durumda devletin yöneticileri devreye girmelidir. Daha önce yaşadığım tehditler sonrası, ‘Ben kimseye şikayetçi olmam. Benim haklarımı korumakla görevli olan devlettir’ demiştim. Bu tehditler karşısında devletin gerekli tedbirleri alması gerekir. Eğer sorunlara yeterince ciddiyet gösterilmezse, işte sonuçları böyle olur.” şeklinde uyardı.

Dervişoğlu, “‘Siz ne düşünüyorsunuz?’ sorusuna sadece ‘Üzgünüz’ demekle geçiştirilemez.” diyerek yöneticilere seslendi. “Bu olay, yeni bir konu değil. İYİ Parti olarak geçmiş deneyimlerimizde de benzer durumlarla karşılaştık. Dolayısıyla devletin görevini yapmaması, bazı kişilerin kendilerini suç işleme hakkına sahip hissetmelerine yol açıyor ki bu da kaos ve kargaşa ortamına neden olmaktadır.” ifadelerini kullandı.

“CENAZE TÖRENİNE DİKKAT”

Dervişoğlu, gazeteci İsmail Küçükkaya’nın Sırrı Süreyya Önder’e veda etme isteğini de değerlendirdi:

“Sırrı Süreyya Önder, benim için kıymetli bir mesai arkadaşıydı. Mekanı cennet olsun. Ölenlerin ardından güzel sözler söylemekle yükümlüyüz. Onunla farklı görüşlere sahip olsak da, insani noktada bir araya gelip tartışabiliyorduk. Onun davası kendine, benim de kendi davam var. Yine de yaşadığımız ortak acılar, dostluğumuzu pekiştirdi.” dedi ve sözlerine şöyle devam etti; “Aynı zamanda, Irak’ın kuzeyinde PKK saldırısında şehit olan bir evlat adına da rahmet diliyorum. Bugün burada Sırrı Bey’i uğurluyoruz, ama unutmamalıyız ki yine evlatları babalarına veda ederken acı içindeydi. Bu da dikkate alınmalıdır.”

“ALPARSLAN TÜRKEŞ’İ ANMAK GEREKİYOR”

Dervişoğlu, İYİ Parti Adana Milletvekili Ayyüce Türkeş Taş’ın, Alparslan Türkeş’in mezarı başında ekibe yönelik saldırıları da değerlendirdi. Bu tür mezarlıkların sağcı ya da solcu gibi ayrımlarına karşı olduklarını belirtti:

“Mezarlıklarımız bizim halkımıza aittir. Bugün burada bir parti mensubu olarak ve kendi geçmişimle, değerlerimle gelmiş durumdayım; fakat bazı kişiler, bu sembolik yerleri kendi siyasi hırslarına alet etmek istemektedir. Alparslan Türkeş’in hatırasına yönelik yapılan bu saldırılar kabul edilemez. Devletin burada gereken önlemleri alması gerekiyor.” diye belirtti.

“OLAYLARIN ÜZERİNE CİDDİYE YÜRÜNMELİ”

Dervişoğlu, “Alparslan Türkeş’in anısına yapılacak saygısızlığın boyutu asla kabul edilemez.” vurgusunu yaptı. “Salgılanan olayların, gözaltı yapılmaması, sorumluların hesap vermemesi, toplumda daha fazla hoşnutsuzluğa yol açmaktadır. Artık bu tür yaklaşımlara son verilmelidir.” dedi.

“`

Related Posts

AKP’den istifa etti, gerekçesi büyük alkış aldı

Üsküdar Belediyesi’nin AKP’li Meclis Üyesi Ekrem Baki, belediye meclis üyeliğinden istifa ettiğini duyurdu. Baki, “Son günlerde ülkemizde yaşanan ve muhalefete karşı yürütülen ağır baskılar ve dozunun giderek artması iyiye evrileceğine dair bir işaret göremiyor oluşum ve gerek hukuk, gerekse siyaset anlayışımın bununla bağdaşmadığı sebebiyle mensubu bulunduğum Adalet ve Kalkınma Partisi’nden istifa etmiş bulunuyorum” dedi.

İsrail’e destek veren Düzilere Arap dünyasından tepki yağıyor

İsrail’deki Dürzi toplumu, “artan tehditlere karşı” Suriye’deki Dürzi azınlığını koruma çağrısı yaparken, Arap dünyasında sert eleştiriler aldı. İsrail’in Dürzü liderlerinden Şeyh Muvaffak Tarif’in, ülkesinin Suriye’deki Dürzilere verdiği desteği …

İran: Netanyahu, ABD’yi felakete sürüklüyor!

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ABD’yi bölgede “felakete” sürüklediğini söyledi. Arakçi, Netanyahu’nun işgüzar davrandığı belirtti ve İran’a saldırının karşılıksız kalmayacağını vurguladı. Öte yandan İran Savunma Bakanı General Aziz Nasirzadeh, “oyun değiştiren” ve ABD ile İsrail füzelerine üstünlük sağlayabilen yeni füzeyi tanıttı.

Bilim insanlarına Avrupa’nın kapıları açılıyor

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, bilim insanları ve araştırmacılar için Avrupa’ya giriş ve kalış süreçlerini kolaylaştıracaklarını, ilgili kurumlarla daha kolay bağlantıya geçmelerini sağlayacaklarını söyledi.

CHP’li Özçağdaş’tan iktidara ‘aykırı atama’ tepkisi: ‘Yeni düzenlemeyi yapın!’

CHP’li Suat Özçağdaş, Anayasa Mahkemesi’nin iptal ettiği KHK ile rektör atama düzenlemesine ilişkin TBMM’ye yeniden konuya ilişkin kanun yapılması için verilen 12 ay sürenin 11 ayının dolduğunu hatırlattı. Özçağdaş, “26 Temmuz 2024’te 11 üniversite, Ağustos’ta 13 üniversite, 21 Eylül’de altı üniversite, 21 Aralık’ta 14 üniversite, 10 Nisan’da 13 üniversite olmak üzere beş farklı kararname ile toplam 56 üniversiteye eski yöntemle rektör atandı” dedi.

Yürüyen kadın felaketi yaşadı: Metrelerce savruldu

Ataşehir’de yolda yürüyen kadın araba çarpmasıyla metrelerce savruldu. Felaket anları anbean kameraya yansıdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir