Gana’da kolera salgını alarmı: 13 kişi hayatını kaybetti

Greater Akra Bölge Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Akra’da bu yılın başından beri kolera salgınının yayıldığı bildirildi.

Söz konusu dönemde Akra’da 200’den fazla kolera vakasının görüldüğü belirtilen açıklamada, salgın sebebiyle 13 kişinin hayatını kaybettiği aktarıldı.

Açıklamada, bölgede kolera salgınına karşı ücretsiz tedavi başlatıldığı da vurgulandı.

Related Posts

Merz: Almanya’yı Nazizmden ABD kurtardı

Almanya Başbakanı Merz, Almanya’yı Nazizmden kurtaranın ABD olduğunu ileri sürerek, Sovyetler Birliği’nin belirleyici rolünden bahsetmedi.

Turgutlu’da zincirleme kaza: 2’si çocuk 7 yaralı

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde dört aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 2’si çocuk toplam 7 kişi yaralandı. Kaza, İzmir-Ankara kara yolu Alparslan Türkeş Köprülü Kavşağı’nda meydana geldi.

17 yıl hapisle aranan hükümlü mağarada saklanırken bulundu

Mersin’in Silifke ilçesinde ‘Silahla yağma’ ve ‘Hükümlü veya tutuklunun kaçması’ suçlarından hakkında kesinleşmiş 17 yıl 3 ay hapis cezası bulunan M. C., gizlendiği mağarada yakalandı. Emniyette götürülen M.C., tamamlanan işlemlerinin ardından cezaevine teslim edildi.

Tarsus Belediyesi’nde her yaşa eğitim, her gönüle dokunuş

Tarsus Belediyesi, toplumun her kesimine dokunan eğitim çalışmaları ve çocuklara yönelik etkinlikleriyle fark yaratmaya devam ediyor. Kadınlara ve gençlere yönelik kurslara katılan kursiyerler, emeklerinin karşılığını katılım belgeleriyle taçlandırdı.

Dehşet anları: Kendisini ve 4 yaşındaki oğlunu jiletle

Mersin’de Hacer Y. (38) jiletle önce kendi vücudunu ardından da 4 yaşındaki oğlu Ahmet Turan Y.’yi yaraladı. Hastanede tedaviye alınan yaralılardan Hacer Y.’nin hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi. Hacer Y.’nin, 12 yaşındaki kızı Fatmanisa Y. de 3 yıl önce okulda arkadaşı tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü.

Kurban bayramı için kritik et uyarısı: Bu şekilde tüketirseniz büyük risk taşıyor…

Kurban Bayramı’nda etin sağlık sorunlarına yol açmaması için dikkatli tüketilmesi gerektiğini söyleyen Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Yılmaz Bilgiç, “Etler kesildikten hemen sonra değil, en az bir gün bekletildikten sonra tüketilmeli. Özellikle mide, bağırsak ve karaciğer hastalarının beslenmelerine özen göstermeleri gerekli” dedi.