Barış dönemi sona erdi: Dünya savaşı geldi çattı

İkinci Dünya Savaşı Sonrası “Uzun Barış Dönemi” Kabul Edildi: Ancak Tehlike Kapıda!

Nazi Almanyası’nın İkinci Dünya Savaşı’nda yenilgiye uğramasının 80. yıldönümünde, Hindistan ve Pakistan arasındaki tansiyonun artması, dünya için kıyamet senaryosunu bir adım daha yaklaştırdı. İngiliz Telegraph gazetesine göre, Üçüncü Dünya Savaşının ateşleyicisi belli değil ancak küresel bir savaşın yaklaştığı açıkça görülüyor.

Küresel çapta savaş tehlikesi artarken, bu kaosu önleyebilecek bir mekanizma bulunmuyor. ABD ve Sovyetler Birliği’nin geçici üstünlükleri Soğuk Savaş sonrası çok kutuplu bir dünya düzenine evrildi, ancak küresel kurumlar ve destekçileri yetersiz kaldı.

Avrupalı liderlerin kibrinin AB üyelerinin ekonomilerini ve toplumlarını yok ettiği bir dönemden geçiliyor. Roma İmparatorluğu’nun gücüne atıfla ortaya atılan “Pax Americana” terimi de gücünü yitiriyor.

ABD’nin artık ne barışı koruyacak güce ne de zenginliğe sahip olduğu belirtiliyor. Trump hükümeti, savunmacı bir geri çekilme yanlısı ve değiştirilmiş bir Monroe Doktrini öneriyor.

Dönüm Noktası 11 Eylül

ABD’nin 11 Eylül sonrası müdahaleleri hüsranla sonuçlandı ve ABD fonlarına dışa bağımlı hale geldi. Trump seçmenleri artık savaşlarda feda edilmek istemiyor ve ABD, dikkatsizlik ve kendi kendinden şüphe duymanın etkisi altında.

Avrupalılar, 30 yıllık barış sürecinde kazandıklarını kaybediyor ve Batı’nın askeri ve teknolojik yetersizliği göze çarpıyor. Artan pasifizm ve vatanseverlik karşıtlığı, Avrupa’nın savaş yeteneğini zayıflatıyor.

İHA’lar artık savaş alanının yeni tehdidi haline gelmiş durumda ve Avrupa’da savaşın kaçınılmazlığını hissettiriyor. Geçmişteki işaretler, günümüzde bir savaşın kapıda olduğunu gösteriyor.

Batı, Üçüncü Dünya Savaşı’na Hazır

ABD, Fransa, İtalya, İspanya, İngiltere ve Almanya’da yapılan ankete göre, katılımcıların çoğunluğu önümüzdeki 5-10 yıl içinde dünya savaşı çıkacağına inanıyor. Nükleer bir savaş beklentisi hakim ve orduların kendini savunabileceğine dair güven zayıf.

Related Posts

Tayland’ı karıştıran telefon görüşmesi: Başbakan hakkında görevden uzaklaştırma kararı

Tayland Başbakanı Paetongtarn Shinawatra’nın eski Kamboçya Başbakanı Hun Sen gizli bir telefon görüşmesi yaptığı ortaya çıktı. Gizli görüşme haberinin basını yansıması üzerine harekete geçen Anayasa Mahkemesi, Shinawatra’yı görevden uzaklaştırdı.

Yeni bir kriz sessizce şehri sardı… Havaya bakmadan yürümek imkânsız!

Seul sakinleri şu sıralar şehirde yürürken sadece doğanın tadını çıkarmıyor; başlarını kaldırdıklarında, göz hizasında ya da adım attıkları “aşk böcekleri”yle karşılaşıyorlar. Görüntüleri sosyal medyada hızla yayılan bu haşereler, şehirde hem görsel bir rahatsızlık hem de tartışma konusu haline geldi.

Sakarya’da feci son: Kızının kullandığı traktörün devrilmesiyle can verdi

Sakarya’da 16 yaşındaki kız çocuğunun kullandığı traktörün devrilmesi sonucu annesi hayatını kaybetti.

Tutuklu İPA Başkanı Buğra Gökce: Eşimle tek kare fotoğrafımızı vermekten imtina ediyorlar

Tutuklu İPA Başkanı Buğra Gökce: Eşimle tek kare fotoğrafımızı vermekten imtina ediyorlar

Ank-Ar Araştırma’dan dikkat çeken anket: Erdoğan hiçbir yaş grubunda yüzde 50’yi geçemedi!

Ank-Ar Araştırma’nın seçim anketine göre, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine dair sorulan soruya 18-34 yaş arasındaki seçmenlerin yüzde 62,5’i Ekrem İmamoğlu, yüzde 26,2’si Recep Tayyip Erdoğan dedi.

ÇEDES karşıtı öğretmen sürgün edilmişti! Mahkemeden sevindiren haber

Bursa’da bir ilkokulda görev yapan TÖBSEN yöneticisi, öğretmen Serkan Bebek, ÇEDES Projesi’ne karşı eleştirileri nedeniyle sürgün edilmişti. Bursa 3. İdare Mahkemesi Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Serkan Bebek hakkında verdiği görev yeri değişikliği kararını, işlemin hukuka aykırılığı nedeniyle iptal etti.