Newton’ın kehaneti: 2060’da Dünya’nın sonu mu gelecek?

Isaac Newton ve 2060 Kıyamet Kehaneti

1704 yılında Isaac Newton, dünyanın sonunu hesaplamaya kalkıştı ancak teleskop veya laboratuvar kullanmadı. Bunun yerine İncil’deki sembolik sayılara başvurdu.

Newton’un Farklı Yönleri

Newton, yerçekimini keşfeden ve modern fiziğin temellerini atan bir deha olarak bilinir. Ancak simya, İncil yorumu ve kıyamet teolojisiyle de ilgileniyordu.

Newton’un dini yazıları bilimsel çalışmalarının iki katı uzunluğundaydı ve beş milyondan fazla kelime içeriyordu. Evreni anlamak ile Tanrı’yı anlamak arasında bir bağlantı gördü.

Newton, resmi Anglikan inancının dışında, bağımsız bir Hristiyanlık anlayışına sahipti ve Daniel kitabını önemsiyordu.

2060 Kıyamet Kehaneti

Newton’un 2060 yılı kehaneti, İncil’de belirtilen zaman, zamanlar ve yarım zaman ifadesine dayanıyordu. MS 800 yılı olarak kabul edilen zamanın sonucunda 2060 yılında bir dönüşümün gerçekleşeceğini öngördü.

Bu dönemde Mesih’in geri döneceğini ve dünyada barış ve hakikat temelli ebedi bir krallık kurulacağını düşünüyordu.

Newton’un Gizli Yazıları

Newton, kıyamet kehanetlerini hiçbir zaman yayınlamadı çünkü dini görüşleri ciddi şekilde eleştirilerin hedefi olabilirdi.

Newton’un ölümünden sonra gizli yazıları uzun süre saklandı ve ancak 1969 yılında gün yüzüne çıkarıldı.

2060 Kıyameti

Newton’a göre 2060’ta dünyanın sonu gelmeyecek, ruhsal bir yenilenme süreci başlayacaktı.

Newton’un kehanetine göre bu, fiziksel bir kıyamet anlamına gelmiyor, ilahi düzenin yeniden tesis edilmesi anlamına geliyordu.

Related Posts

Genç pilotlara TEKNOFEST’te İHA eğitimi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TEKNOFEST kapsamında düzenlenen uluslararası ve liseler arası İnsansız Hava Aracı (İHA) yarışmalarında takım pilotlarına eğitimler verdiklerini belirterek, “Milli Teknoloji Hamlesi’nin en önemli unsuru …

Mistral’in yükselişi önlenemiyor

2023 yılında Paris’te kurulan Mistral AI, kısa sürede Fransa’nın en umut vadeden teknoloji girişimlerinden biri haline geldi. Şirket, sadece Fransa’da değil, tüm Avrupa’da bağımsız ve çevreci yapay zekâ vizyonuyla dikkat çekiyor. Mistral AI, OpenAI …

Göz alıcı Eriksholm macerası oyuncuları mest etti

Eriksholm: The Stolen Dream, İsveç’in Göteborg kentinden 18 kişilik küçük bir ekibin geliştirdiği, 20. yüzyıl başlarında geçen kurgusal bir İskandinav kasabasında yaşananları konu alıyor. Oyuncular, hastalıktan yeni iyileşmiş genç Hanna karakterini …

TikTok’un geleceği tehlikede: Blackstone satıştan çekildi

ABD merkezli yatırım devi Blackstone, TikTok’un Amerika’daki faaliyetlerini devralmak üzere oluşturulan yatırımcı konsorsiyumundan çekildi. Reuters haber ajansının 19 Temmuz 2025 tarihli haberine göre, konuya yakın bir kaynak bu gelişmeyi doğruladı …

Merakla beklenen Subnautica 2’nin çıkışı ertelendi

Subnautica serisinin yeni oyunu 2026’ya ertelendi. Oyunun geliştiricisi Unknown Worlds ve sahibi Krafton, oyunun 2025’teki erken erişim planını iptal ettiğini duyurdu. Erteleme kararı, oyunun oynanış testlerinden gelen olumlu geri bildirimlere rağmen …

Spotify’daki gizemli grup yapay zekâ mı?

The Velvet Sundown adlı bir müzik grubu, sadece birkaç haftada Spotify’da yüz binlerce kez dinlenerek 850 binin üzerinde aylık dinleyiciye ulaştı. Ancak grup hakkında neredeyse hiçbir bilgi yok. Üyeleri bilinmiyor, canlı performansları yok ve sosyal medya hesapları da bulunmuyor. Bu durum, grubun ve müziğinin yapay zekâ (YZ) tarafından üretilmiş olabileceği yönündeki tartışmaları alevlendirdi.