Avrupa Birliği’nden Rusya’ya kötü haber! Ekonomik yaptırımların süresi uzatıldı

AB, Rusya’ya Yaptırımları 6 Ay Uzattı

Avrupa Birliği (AB), Rusya’ya uyguladığı ekonomik yaptırımların süresini 6 ay uzattı.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Kaja Kallas, Birlik üyesi ülkelerin dışişleri bakanlarının Brüksel’de gerçekleştirdiği toplantı sırasında sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

“Rusya’ya Yaptırımların Uzatılması Konusunda Anlaşıldı”

“AB ülkelerinin dışişleri bakanları, Rusya’ya yönelik yaptırımların tekrar uzatılması konusunda anlaştı.” ifadelerini kullanan Kallas, yaptırımların uzatılmasının Moskova’nın savaşı finanse edecek gelirlerden mahrum kalmasına neden olacağını belirtti. Kallas, “Rusya’nın, neden olduğu zararın bedelini ödemesi gerekiyor.” değerlendirmesinde bulundu.

31 Temmuz 2025’e Kadar Uzatılacak

Karar çerçevesinde, Rusya’nın Ukrayna’nın istikrarsızlaştırılmasına yönelik eylemleri nedeniyle ilk olarak 2014’te başlatılan ve Şubat 2022’de Ukrayna saldırısı sonrası önemli ölçüde genişletilen kısıtlayıcı tedbirlerin süresi 31 Temmuz 2025’e kadar uzatılacak.

Rusya’ya 15 Yaptırım Paketi

AB, şimdiye kadar Rusya’ya yönelik 15 yaptırım paketini yürürlüğe koydu. Bu çerçevede Rusya’ya, ticaret, finans, petrol ve kömür de dahil enerji, sanayi, teknoloji, ulaşım, çift kullanımlı ve lüks ürünler ile altın ve elması içeren geniş yelpazeye yayılmış kısıtlamalar uygulanıyor.

Deniz yoluyla taşınan ham petrol ile bazı petrol ürünlerinin Rusya’dan AB’ye gönderilmesine yönelik yasak, bazı Rus bankalarının uluslararası ödeme sistemi SWIFT’ten çıkarılması ve çok sayıda yayın kuruluşunun faaliyetlerinin askıya alınması da yaptırımlar arasında yer alıyor. AB’nin yaptırım listesinde 2 binden fazla kişi ve kurum yer alıyor.

Her 6 Ayda Bir Uzatılıyor

AB’nin Rusya’ya yönelik ekonomik yaptırımlarının süresi her 6 ayda bir uzatılıyor. Mevcut yaptırımların süresi 31 Ocak 2025’te doluyordu. Söz konusu yaptırımların uzatılması kararının alınabilmesi için oy birliği gerekiyor. Enerji alanındaki endişeleri nedeniyle Macaristan bir süredir yaptırımların uzatılması kararını onaylamıyordu.

Related Posts

Köylüler zeytinlik için Ankara’ya gidiyor

Muğladan’dan çıkan grup, zeytinlikleri maden şirketlerine açan yasa teklifine karşı TBMM’ye yürüyüş başlattı. Limak’a özel yasa çıkarılacağı belirtildi. İkizköy Çevre Komitesi Sözcüsü Esra Işık “Sesimizi duyuracağız. Milletvekillerine ‘bu yasayı geçirmeyin’ diyeceğiz. Toprağımızı savunacağız” dedi.

Diyarbakır’ın meslek liseleri 3 yılda 459 milyon TL ciro yaptı

Diyarbakır’da döner sermaye işletmesi bulunan 16 mesleki ve teknik lise, adeta “fabrika” gibi çalışarak 3 yılda 459 milyon 382 bin 349 lira ciro elde etti. İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı 62 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden döner sermayeye …

Otomotiv devinden Renault hamlesi!

Reuters’da yer alan habere göre şirketin CEO’su Ivan Espinosa’nın Nikkei gazetesine verdiği demeçte, yaklaşık yüzde 5 oranındaki hissenin satışa çıkarıldığı ve bu işlemin Nissan’a yaklaşık 100 milyar yen (yaklaşık 640 milyon dolar) gelir sağlayacağı …

Tarımsal risk haritaları güncellenecek

Kuraklık, yağış rejiminin değişmesi, don gibi iklimsel olayların tarımda oluşturduğu olumsuz etkinin azaltılması ve önceden gerekli tedbirlerin alınabilmesi amacıyla risk haritaları güncellenecek.

Doğrudan satışta yeni dönem: Tüketiciye 30 gün koşulsuz cayma hakkı geliyor

Ticaret Bakanlığı, doğrudan satış sistemine ilişkin yeni bir yönetmelik taslağı hazırladı. Tüketici haklarını güçlendirmeyi ve sektördeki denetimsizliği azaltmayı hedefleyen düzenlemeye göre, artık tüketiciler 30 gün içinde gerekçe göstermeksizin ve cezai bedel ödemeksizin cayma hakkı kullanabilecek.

SPK’dan Anadolu Efes ve Polisan’a onay

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Anadolu Efes’in 5,3 milyar TL ve Polisan Holding’in 3 milyar TL’lik bedelsiz sermaye artırım taleplerine onay verdi.