‘Doğu Anadolu’nun Çukurova’sı’ Iğdır’da Karpuz Hasadı
Iğdır, Doğu Anadolu’nun Çukurova’sı olarak anılan bir bölgedir. Geçtiğimiz yıl 4 kez karpuz hasadı yapan 60 yaşındaki Alican Akçan, bu yıl da Adana’dan sonra ilk ürünlerini topladı. Bu yılın hedefi ise 4 hasat yapmak.
‘DOĞU’NUN ÇUKUROVA’SI’
Iğdır, Ermenistan, İran ve Nahçıvan ile sınırı olan, 861 rakımda bulunan ve Doğu Anadolu’nun sebze ve meyve ihtiyacını karşılayan bir bölgedir. Oba köyünde yaşayan Alican Akçan, 100 dönüm arazisine ektiği karpuzları Adana‘dan sonra hasat etti.
“ADANA’DAN HEMEN SONRA HASAT YAPILMASI CİDDİ BİR AVANTAJ”
Iğdır Valisi Ercan Turan, Adana’dan sonra Iğdır’da karpuz hasadının önemli bir avantaj olduğunu belirtti. Turan, “Iğdır’da üretim her geçen yıl artıyor. Adana’dan hemen sonra hasat yapılması ciddi bir avantaj. Yerli tohumlarımıza ve vatandaşlarımızın beğendiği ürünlere öncelik veriyoruz.” dedi.
“BİZ ÜRETİCİLERİMİZİN HER DAİM YANINDAYIZ”
Tarım ve Orman İl Müdürü Ahmet Tingiş, 100 dönüm arazide yapılan üretimden 1000 ton rekolte beklediklerini açıkladı. İyi bir rekolte beklentileri olduğunu söyleyen Tingiş, “Üreticilerimizin yanındayız. Iğdır, Doğu’nun Çukurovası, kapasitemiz ve altyapımızla bölgeyi besleyebiliriz.” dedi.
“YAPTIĞIM İŞTEN ÇOK MEMNUNUM”
Alican Akçan, karpuz üretiminde bu yıl da başarılı olmayı hedeflediğini söyledi. Akçan, karpuzlarını tamamen doğal yöntemlerle yetiştirdiğini ve bu işi severek yaptığını dile getirdi. Geçen yıl 4 hasat yapmayı başaran Akçan, bu yıl da aynı başarıyı hedefliyor.